Tällä sivulla kerromme lyhyesti tekemistämme projekteistamme. Lisää kertomuksia tiimiyrittäjien työnteosta ja opiskelusta löytyy AgriTeamsin blogista, http://hamkagriteams.blogspot.fi/. Kuvia löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/AgropitOsk/photos_albums

Makuja Mustialasta 

Osuuskuntamme on tuottanut koivuklapia sekä klapiurakointia alkuvuodesta 2014 asti.
Lue lisää Mustialan klapin omalta sivulta.FARMI Mustialan kotieläinpiha

  

Kesän 2014 ajan Mustialan opetusmaatilalla toimi kotieläinpiha. Toiminta käynnistyi toukokuussa, kun Farmirieha-päivät toivat Mustialaan innokkaita lapsiryhmiä kevätretkelle. Farmi oli avoinna kesäkuusta elokuun loppuun ja yhteensä vierailijoita kävi kotieläinpihalla yli 1000. Perinteisten aukioloaikojen lisäksi pidimme myös kerhopäiviä lapsille.

Farmilla asusti tänä vuonna 2 possua, 3 vasikkaa, 10 lammasta, 3 kania, 2 ankkaa sekä kanoja että pikkutipuja. Lisäksi kotieläinpihalla pyöri hoitajien koirat Lumo ja Mella. Saimme koulutettua eläimistä varsin kesyjä ja helposti käsiteltäviä, mistä saimmekin paljon hyvää palautetta. Vierailijoilla oli mahdollisuus päästä lähelle eläimiä ja kulkea hoitajien kanssa eläinten tarhoihin.

Kesän tarinoita löytyy Farmin omasta blogista http://farmillatapahtuu.blogspot.fi, käykääpä lukemassa.
Lisäksi Farmilla on omat nettisivut osoitteessa www.farmilla.fi

  Runkomäen iltamat Mustialassa 7.6., 12.7. ja 9.8.2014

Kesällä 2014 Mustialassa järjestettiin kolmet Runkomäen iltamat, joissa oli lähes 300 kävijää. Iltamissa nähtiin improteatteriesityksiä, stand up-komiikkaa sekä erilaisia tanssibändejä.

  
  Farmirieha 13-15.5.2014

Toukokuussa 2014 järjestimme päiväkoti- ja alakouluryhmille maatilapäivät. Tapahtuman järjestelyissä oli mukana paikallisia yrittäjiä sekä järjestöjä sekä opiskelijoita HAMI:sta ja FAI:sta. Tapahtumaan osallistui reilu 300 lasta ohjaajineen.

Tehtävärata kulki Mustialan maatilan ja puiston alueella. Lapset pääsivät tutustumaan Farmin eläimiin, Mustialan maatilan koneisiin, luontoon, lajitteluun, museoon sekä perinteisiin työmenetelmiin. Lapsia viihdyttivät myös kaverikoirat, keppihevoset, jousiammunta ja muut pienet aktiviteetit.

Maittava lounas syötiin Laihon ladossa, jossa järjestelyn hoitivat Faktian opiskelijaryhmä.

 


 
Makuja  Mustialasta 2013
 
Makuja Mustiala -tuoteperhe on saanut kesän 2013 aikana monta uutta tuotetta hunajasinapin rinnalle. Osa niistä on kausituotteita ja osa tuotteista on tuotannossa ja myynnissä jouluun saakka.
 
Makuja Mustialasta -tuotteet olivat myynnissä Hakkapeliitta-tapahtumassa Mustialassa 3.-4.8. Tuotteet myivät hyvin ja saimme paljon uusia asiakkaita. Makuja Mustialasta -tuotteet olivat myös Hartolan Markkinoilla lauantaina 7.9. ja myynti sujui hyvin Päijät-Hämeessäkin, vaikka Mustiala-brändiä ei siellä niin tunnetakaan.

Makuja Mustialasta oli esillä useilla Kanta-Hämeen joulumarkkinoilla marras-joulukuussa 2013. Lisäksi pidimme Tiimitoimistolla pientä puotia joulusesongin ajan.
 
Toivotamme kaikille asiakkaille mainioita makuelämyksiä!
 

Agropit Osk Nurmikonepäivässä Mustialassa 25.7.2013
 
Osuuskuntamme oli esillä Nurmikonepäivässä. Esittelypöydässämme oli mahdollista vastata pieneen asiakaskyselyyn osuuskuntamme tuotteista. Kyselyyn osallistuneiden kesken arvottiin jauhesammutin, jonka voitti Irma Rantasalo Vihdistä. Onnittelut voittajalle! 
 

Runkomäen iltamat Mustialassa 20.7.2013Päiväkotiryhmän maatilapäivä Mustialassa 5.6.2013

Päiväkotilaiset tekivät kevätretken Mustialaan ja saivat tutustua maatilan eläimiin. Ensimmäiseksi näimme lehmien laitumellelaskun aamulypsyn jälkeen. Lapset pääsivät Nasu-hevosen selkään istumaan ja kulkemaan pienen lenkin taluttajan kanssa.  Vieraat saivat kiertää navetassa sisällä. Ulkona lapsia viihdytti kolme vasikkaa.
 
       


 Metsänistutusta
 
Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Agropit urakoi metsänistutuksen parissa. Tiimiläiset istuttivat kuusen taimia Tammelan Letkussa ja sovittu alue saatiin istutettua muutamassa päivässä. Fyysinen työ oli hyvää vaihtelua suunnittelutyölle ja koneen ääressä opiskelulle.
 
 

 
 
 
Agropit Osk mukana Mobiilikesäkoulussa
22.-23.5.2013
 
Osuuskuntamme oli mukana Mobiilisti-hankeen koulutustapahtumassa Mustialassa toukokuussa 2013. Mainosvideo on Agropit Osk:n ja Jussi Ruskealan yhteistyötä. Ennen tapahtumaa Agropitin jäsenet osallistuivat telttojen pystytykseen ja muuhun tapahtuma-alueen järjestämiseen. Koulutuspäivinä tiimiläiset avustivat ryhmiä sekä opastivat vierailijoita. Osuuskunnan tehtävä oli myös MobiiliJamien suunnittelu ja toteutus.
 
 
Lisätietoa tapahtumasta löydät Mobiilikesäkoulun nettisivuilta.
 
 

 
Sokerijuurikkaan kylvö

Osuuskuntalaiset suorittivat sokerijuurikkaan kylvötyön Mustialan opetusmaatilalla. Työt suoritettiin tilan omalla kylvöyhdistelmällä. Tila toimitti lannoitteet ja siemenet pellolle, josta kylväjät nostivat ne koneeseen tarpeen tullen.  Kylvettävää alaa oli 14 hehtaaria ja se suoritettiin kahdessa päivässä. Tilaaja oli tyytyväinen siihen, että kone liikkui koko ajan ja urakka saatiin tehtyä ennen sateita. 
Ankkaralli 9.5.2013
 

LounaPlussa järjesti Forssassa helatorstaina Ankkarallin, jossa 6000 numeroitua kumiankkaa ui kilpaa Loimijokea pitkin. Sata ensimmäistä ankkaa voitti palkinnon, pääpalkintona oli kylpytynnyri. Ankkaralli oli osana Forssa-viikkoa ja Luonnollisesti Lounais-Hämeessä -kaupunkitapahtumaa.

Agropit Osk osallistui Ankkaralli-arpojen myyntiin maalis- ja huhtikuun aikana. Ennen tapahtumaa osuuskuntalaiset pystyttivät tapahtuma-alueelle myyntitelttoja sekä osallistuivat liikennejärjestelyihin ja uittopuomin asennukseen. Tapahtuman jälkeen tiimiläiset osallistuivat ankkojen keräämiseen ja laskemiseen sekä tapahtuma-alueen purkamiseen. LounaPlussan väki suositteli tyytyväisenä Agropit Osuuskunnan palveluita kaikille alueen yrittäjille.
Työnohjausta Mustialassa

Agropit Osk:n jäsenet ovat toimineet työnohjaajina maatalouden perustutkintoa suorittaville. Olemme toimineet apuna ohjaamisessa muun muassa koulun navetassa sekä maatilan konetöissä. Ohjaustyön kautta olemme saaneet kokemusta toisten ohjaamisesta ja johtamisesta.Avoimet ovet ja lähiruokapäivä Mustialassa 7.3.2013
 
Agropit Osk oli mukana HAMK Mustialan Avointen ovien järjestelyissä maaliskuussa 2013. Tapahtumapäivän teema oli lähiruoka. Teeman avulla olimme mukana paikallisten maataloustuotteiden markkinoinnissa sekä nostimme lähiruokatuotteita kuluttajien tietoisuuteen ekologisena valintana.

 

Tapahtumapäivänä torstaina 7.3. esittelimme lähiruokatuotteita yhdessä lähituottajien kanssa Mustialan vanhalla opistolla. Markkinoimme ja myimme Mustialan navetalla raaka- ja ternimaitoa, mikä selvästi kiinnosti kuluttajia paljon. Lisäksi järjestimme konehallilla pihakirppiksen, jossa hyvä käyttökelpoinen tavara saatiin myydä uudelleen käyttöön.


Saimme tapahtuman järjestelyistä hyvää palautetta sekä koululta että vierailijoilta. Itse opimme tämän ensimmäisen yhteisen projektimme aikana paljon mm. vastuualueiden jakamisesta sekä aikataulutuksen merkityksestä. Jatkossa haluamme edelleen olla mukana edistämässä lähiruoan näkyvyyttä sekä tukea paikallista maataloutta. Olisimme kiinnostuneita osallistumaan erilaisten maataloustuotteiden markkinointiin ja myyntiin.

 

Kiitos kaikille lähiruoka-päivässä mukana olleille!