Makuja Mustialasta

Makuja Mustialasta tuoteperheemme syntyi kevään 2013 aikana, kun haimme Mustialan omena- ja marjasadolle uutta käyttöä.


Ensimmäinen tuotteemme, Mustialan hunajasinappi, on perinteinen Mustialassa valmistettu sinappi. Sinapin lisäksi tuoteperheen alkutaipaleella mukana olivat raparperichtuney, raparperi-vadelmamehu, marjamehu sekä porkkana-karviaishillo. Lanseerasimme tuoteperheen Hakkapeliitta-markkinoilla 3.8.2013.


Tuoteperhe laajentui syksyllä 2013 ja pääosa myynnistä tapahtui marras-joulukuussa. Makuja Mustialasta -tuotemerkki on rekisteröity maaliskuussa 2014.

Myös vuonna 2014 tuotanto ja myynti painottui syys- ja joulukauteen, tuotevalikoima on vaihdellut satokauden mukaan. Makuja Mustialasta -toiminnassa on suosittu lähellä tuotettuja raaka-aineita sekä suomalaista käsityötä. Toiminta on perustunut haluun tuottaa puhtaita ja aidon makuisia tuotteita perinteisillä resepteillä.


Tuotteiden valmistus

Tuotteemme ovat käsityötä, valmistamisen ja pakkaamisen lisäksi me myös etiketöimme pakkaukset itse. Elintarviketuotteet valmistetaan opiskelijaravintola Huttulan tiloissa. Toimintatapamme perustuu elintarvikelakiin ja omavalvontasuunnitelmamme on hyväksytetty elintarvikeviranomaisella, terveystarkastaja on käynyt tutustumassa toimintaamme paikan päällä.Makuja Mustialasta -tiimi

Makuja Mustialasta -projektipäällikkönä toimii Taru, jolla on ravintola-alan koulutus sekä monen vuoden kokemus kokin töistä. Taru ideoi uusia tuotteita, kokeilee reseptejä ja tuo muulle tiimille uusia tuotteita maistettavaksi. Taru myös hoitaa projektin talousasioita.


Toisena tuotekehittelijänä on Maarit, joka myös viihtyy keittiössä ja ideoi uusia herkkuja. Lisäksi Maarit hoitaa raaka-aineiden tilauksia, varastokirjanpitoa sekä toimii yhteyshenkilönä yritysasiakkaillemme.


Makuja Mustialasta -markkinoinnista vastaa Anni, joka valokuvaa tuotteita sekä suunnittelee etiketit ja esitteet. Anni myös päivittää kotisivuja sekä facebook-sivustoa.


Muut Agropit osuuskunnan jäsenet ovat olleet mukana omenoiden keruussa, tuotteiden etiketöinnissä sekä apuna tavaroiden siirrossa. Myös myyntivuoroihin joulumarkkinoilla sekä Makuja Mustialasta-puodissa ovat päässeet kaikki osallistumaan.